Portfolio

voor Bedrijven
Leusden, Nederland

Companial

Een gewaagd en kleurrijk interieurontwerp voor Companial uit Leusden, een vooraanstaande internationale organisatie gevestigd in Leusden en actief in de technologische sector. Companial staat bekend om hun vernieuwende oplossingen, zij verdienen een werkplek die net zo grensverleggend en inspirerend is als hun wereldwijde activiteiten. Ons ontwerp weerspiegelt hun vooruitstrevende visie door moderne lijnen, futuristische accenten en levendige kleuren te gebruiken, wat de energie van innovatie en creativiteit uitstraalt.

In het hart van ons ontwerp staan flexibele werkplekken en samenwerkingsruimtes centraal, perfect afgestemd op Companial’s behoefte aan teamwork en synergie op internationale schaal. De heldere kleuren stimuleren het denkproces en zorgen voor een positieve sfeer. Het resultaat is een ruimte die niet alleen esthetisch indrukwekkend is, maar ook naadloos aansluit bij de identiteit van Companial.

 

 

 
Leusden, Nederland

Kantoor

“Met Helene is het prettig samenwerken. Ze verstaat de kunst van het vertalen van een bedrijfscultuur en identiteit naar de inrichting van een kantoor. Kritisch, creatief, samenwerkend en punctueel zijn de eerste woorden die bij mij opkomen als ik aan mijn project met Helene denk.” 

– Juri Pietersen  Conceptsales –

 

 

 
Gouda, Nederland

Kinderdagcentrum en School voor Speciaal Onderwijs

Dit project is het resultaat van de samenwerking met Wendy van Westing van het Interieurplus Collectief.

Ons uitgangspunt bij het ontwerp was het creëren van een rustige omgeving waarbij er een goede balans is tussen prikkelen en ontwikkelen.Een rustige omgeving middels vorm, kleur en materiaal waar het kind centraal staat en zich veilig voelt.

Maar ook een omgeving die de medewerker in staat stelt om de toegewijde zorgte verlenen waar de beide organisaties voor staan.

Belangrijk bij het ontwikkelen van het kleurplan is de aansluiting bij de diverse fasen van ontwikkeling van het kind, de eindgebruiker. De basis is warm met een frisse noot, zodat iedereen die er komt zich snel op zijn gemak zal voelen.

In het kinderdagcentrum komen de kinderen binnen en worden ze geholpen tot bloei te komen, in wie ze zijn, in wat ze willen en in wat ze kunnen. De kinderen ontkiemen. Als hoofdkleur hebben wij hier daarom gekozen voor de kleur groen.

Op school worden de kinderen uitgedaagd maximaal te presteren in wat ze kunnen. Daarbij zal elk kind zijn eigen richting/stroming kiezen. We hebben hier met blauwe tinten gewerkt.

De vormentaal moet herkenbaar en voorspelbaar zijn om de structuur te bieden waar de kinderen behoefte aan hebben. Als de kinderen weer een stapje verder zijn gaan ze naar het VSO. Omdat onderwijs hier meer op de praktijk gericht is hebben we deze verdieping een “werkplaats” gevoel gegeven. De herkenbaarheid (kleur) zal er nog wel zijn maar de voorspelbaarheid is iets minder, net als in de “grote-mensen-wereld”.

Verder hebben wij gewerkt met subtiele kleurvakken op de wand om functies te markeren.

Om al deze kinderen te laten groeien en bloeien is er een heel team aan specialisten en ondersteuners nodig. In de natuur gebeurt dit onder invloed van het zonlicht. Vandaar dat we voor deze afdeling hebben gekozen voor de kleur geel.

 

 

 
Haastrecht, Nederland

Kantoor

Mensen die met plezier naar hun werk gaan, vakinhoudelijk is dat al het geval maar de omgeving is aan een grondige vernieuwing toe. Meer licht en openheid zijn de sleutelwoorden.

Zonder al te veel af te doen aan de oude situatie, die er verzorgd en netjes uitziet, maar die na jaren toch wat ouderwets aan het worden is. Medewerkers werken redelijk afgesloten van elkaar in afzonderlijke hokjes op een plek die wel wat extra uitstraling kan gebruiken.

De broodnodige openheid creëer ik door het toepassen van stoere ”steellook” deuren. In de nieuwe situatie zijn er nog wel degelijk afzonderlijke kantoren, maar die zijn veel meer open van karakter.

Uit mijn gesprekken met de diverse medewerkers kwam ook naar voren dat er regelmatig overleg plaatsvindt formeel of informeel. Om die reden heb ik extra overlegruimten gecreëerd en door poefen bij de diverse bureaus te plaatsen zullen mensen sneller even erbij komen zitten om op deze manier hetzij kennis te vergaren hetzij kennis te delen.

Het bellen bij elkaar op kantoor wordt soms als storend ervaren, door het toepassen van schermen tussen de bureaus zal het geluid meer geabsobeerd worden. Ook kan men bij lange gesprekken ervoor kiezen naar een kleine overlegkamer te gaan. Het gebruik van laptops is dan wel een must.

De grote vergaderkamer wordt ook gebruikt voor de lunch daarom zal deze ruimte een meer huiselijke maar toch zakelijke uitstraling krijgen.

Een uitstraling die je door het hele kantoor zal terugvinden. Om dit te bereiken werk ik met hout, staal en stof. Het kleurenpallet zal bestaan uit groen met brique accenten. Groen als verwijzing naar het Groene hart, maar ook als kleur die rust geeft. De accentkleur Brique zorgt voor het stoer accent en de extra pit, en als afgeleide van het oranje in het logo. Het gebruik van natuurlijk groen versterkt het “buiten” gevoel maar zorgt er ook voor dat de ruimte als prettig wordt ervaren.

Deze nieuwe indeling zal best even wennen zijn voor de medewerkers, maar al snel zullen de voordelen duidelijk worden. Je kan makkelijker bellen of met elkaar overleggen zonder dat je anderen stoort. Goed voor de sfeer, samenwerking en betrokkenheid. Alle drie kenwaarden van dit adviesbureau in het Groene Hart!

 

 
Apotheek Bergambacht, Nederland

Medisch Centrum

Je gaat naar het Medisch Centrum om gezond te worden of te blijven. Dat is dan ook het vertrekpunt van Medisch Centrum Bergambacht. Je gezond voelen in een “healing environment” , geen klinische omgeving maar een fijne sfeer, waar je je dorpsgenoten tegenkomt maar waar je toch ook soms even onzichtbaar wilt zijn. Een fijne sfeer die terug te zien is in de lichte en overzichtelijke inrichting die vitaliteit uitstraalt. Je merkt het zodra je binnenkomt, het kleurgebruik doet denken aan de polder, de landelijke ligging van Bergambacht. Het blauw symboliseert het vele water in de omgeving. Het groen en geel zoals we dat zien als we door de polder rijden, het gras met daarin de paardenbloemen. De apotheek met geel als hoofdkleur, een kleur die staat voor wijsheid en vertrouwen, maar tegelijkertijd ook vitaliserend en stimulerend werkt. De vilten ‘apothekersflessen’ zorgen voor de nodige privacy. Het groen in de wachtruimte van de huisartsen ademt vertrouwen en geruststelling. De wachtruimte is de centrale ontmoetingsplaats. De speelse inrichting laat iedereen de keuze: een hoekje met wat meer privacy, of juist vol in het zicht van balie en entree. Blauw voor de overige disciplines, de kleur die staat voor harmonie en creativiteit. Hier een wachtruimte waar juist de kleine kinderen die er komen zich op hun gemak zullen voelen door de afbeeldingen van herkenbare dieren uit de polder. (Zie ook de foto’s van mijn volgende project Huisartsenpraktijk Bergambacht)

Huisartsenpraktijk Bergambacht, Nederland

Medisch Centrum

Reeuwijk, Nederland

Kantoor

ViS Detachering is er om gespecialiseerd technisch personeel op de juiste plek te krijgen. Dit doen zij vanuit hun kantoor in Reeuwijk. Met het vertrek van de buurman krijgen zij er het dubbele aantal m2 bij. Aan Helene Mulder Interieurs de vraag om niet alleen het persoonlijke, mensgerichte karakter van de ViS organisatie zichtbaar te maken maar ook de passie voor Bouwkunde, Civiele Techniek en Cultuurtechniek waar de medewerkers elke dag met veel enthousiasme mee bezig zijn.

Helene Mulder Interieurs koos openheid en transparantie als uitgangspunten  voor het interieurontwerp. Hiervoor werden wanden en deuren weggehaald, waardoor het nieuwe kantoor letterlijk de ruimte krijgt. Er is echter ook behoefte aan stilte, concentratie en beslotenheid. In het ontwerp hebben we dit vormgegeven door, daar waar nodig, de glaswanden te hergebruiken in combinatie met flexibele groene wanden. De bestaande kasten, akoestische panelen en (semi) afgesloten ruimtes zorgen vervolgens voor de juiste balans tussen openheid en beslotenheid. Zo creëren we zowel een functioneel werkklimaat als een prettige werkomgeving voor medewerkers en bezoekers.

Een andere wens was dat bezoekers bij binnenkomst ondergedompeld worden in het ViS gevoel. Je als het ware een ViS in het water voelen.

Werken, overleggen, bellen en ontmoeten zijn daarom rondom het hart van de ruimte gesitueerd. In het hart kun je mensen ontvangen, presentaties geven en elkaar treffen voor de lunch of een informeel overleg. De bezoekers nemen er even plaats met een heerlijk kopje koffie en zien om zich heen de medewerkers van ViS met veel plezier aan het werk.De overleg- en wachtplekken zijn speels en dynamisch opgesteld en ademen een sfeer van plezier en verbondenheid uit.

De verschillende stijlen die samen toch een eenheid vormen laten je weten dat ViS persoonlijke benadering erg belangrijk vindt, iedereen is immers anders.

Met de reeds bestaande houten vloer, lichte frisse (aqua)kleuren en de natuurlijk groene accenten wordt er een warme, huiselijke sfeer gecreëerd . Door toevoeging van de accentkleur – geel – krijg je bovendien een vrolijk, energiek gevoel.

Het zal best even wennen zijn voor de medewerkers van ViS om de extra m2 ook optimaal te gaan gebruiken. Maar al snel zal men de voordelen gaan zien. Je kan makkelijker met elkaar overleggen zonder dat je anderen stoort. Goed voor de sfeer, samenwerking en passend bij de kernwaarden van het bedrijf: communicatie, vertrouwen en enthousiasme!

 

 
Den Haag, Nederland

Apotheek

Apotheek Prins Hendrikplein in het Zeeheldenkwartier in Den Haag investeerde vanuit een klantgerichte visie gericht in vastgoed en een nieuwe interieurbeleving. Samen met Helene Mulder Interieurs en het Interieur+ Collectief werd een kwalitatieve buurtapotheek gerealiseerd met veel ruimte voor persoonlijk contact. De inspiratie werd gehaald uit de wijk zelf, waar bewoners trots ‘Zeeheld’ zijn. Het concept is gebaseerd op deze sfeer, de vele authentieke winkels en op de maritieme kleuren en materialen van zeehelden. Om de beleving van het oude ambacht van apotheker te creëren, is als eyecatcher een verrassende ‘try me’ zone ontwikkeld.

“Helene heeft een prachtig en innovatief resultaat neergezet. Ze heeft zich verdiept in de traditionele apotheek markt en heeft daarnaast de behoeften van potentiële klanten meegenomen in haar ontwerp.”
– Floor van Leersum, Apotheek Prins Hendrikplein –

 

 
Gouda, Nederland

Apotheek

Revitalisatie van een apotheek. Helene Mulder Interieurs heeft door toevoeging van kleur, maatwerkmeubilair ten behoeve van de handverkoop en groen deze gedateerde apotheek een frisse, eigentijdse look gegeven.

Gouda, Nederland

Enginear

Helene Mulder Interieurs heeft op verzoek van Enginear een handboek samengesteld waarmee in de toekomst verhuizingen of nieuwe vestigingen geregisseerd kunnen worden. Dit om een eenduidig in- en extern beeld te creëren van de Enginear organisatie. Doel is om Enginear een eigen identiteit te geven en tegelijkertijd de interne werkprocessen onder de loep te nemen en daar waar nodig te verbeteren.

Uitgangspunt bij dit handboek is de visie van Enginear.

Visie

Bedrijven worden steeds flexibeler, banen ontstaan en verdwijnen sneller en de arbeidsmarkt wordt één groot reclamebord. Hoogopgeleide ingenieurs zullen hierdoor steeds vaker loopbaankeuzes moeten maken. Bij Enginear willen wij onze kennis van solliciteren, persoonlijk leiderschap en loopbaanontwikkeling delen met de nieuwe talenten die de komende jaren de arbeidsmarkt gaan betreden. Iedere technische student of ingenieur kan zowel online als persoonlijk met ons in contact komen voor het ontvangen van trainingen, workshops en praktische tips. Enginear kent en begrijpt de doelgroep en kan werkgevers adviseren in de arbeidsbehoefte van deze doelgroep: De nieuwe generatie ingenieurs. Deze visie zal vertaald worden in een interieurconcept waarbij de kernwaarden van Enginear naar voren komen.

 

 
Deurne, Nederland

Oskomera Group

…’Intensieve samenwerking gehad met Helene bij de inrichting van het nieuwe bedrijfspand van de Oskomera Group. Vanaf het begin van het project is Helene betrokken geweest bij het project en zij heeft de complete inrichting voor haar rekening genomen. Wij hebben zeer prettig samengewerkt en alles is gezamenlijk afgestemd. Helene heeft kennis van zaken en kan zich goed inleven in een nieuw te creeëren omgeving. Bovendien is ze een prettig persoon om mee samen te werken. Wij kunnen Helene Mulder Interieurs dan ook van harte aanbevelen.’… 

– Cindy Verbruggen Oskomera Group –

Maastricht, Nederland

MERLN institute for Technology-Inspired Regenerative

Het concept ‘Progress by connection’ van Helene Mulder Interieurs en het Interieur+ Collectief  is gebaseerd op activity based working. Afhankelijk van de activiteit kan gekozen worden voor een daarbij passende werkplek. Daartoe is het standaard kantoor met een kern in het midden en een gang met een- en tweepersoonskamers opengebroken tot één grote open ruimte. Deze ruimte is – geïnspireerd op het biomedisch onderzoek met celstructuren – ingericht naar de diverse soorten werkvelden: werkplekken met een bureau, open overlegplekken, besloten overlegplekken en concentratiewerkplekken. Een interieurconcept waar medewerkers elkaar ontmoeten en inspireren.

Wilt u ook een inrichting die voor u werkt?