Actueel project

Bedrijfseconomisch adviesbureau voor non-profitorganisaties

Mensen die met plezier naar hun werk gaan, vakinhoudelijk is dat al het geval maar de omgeving is aan een grondige vernieuwing toe. Meer licht en openheid zijn de sleutelwoorden.

Zonder al te veel af te doen aan de oude situatie, die er verzorgd en netjes uitziet, maar die na jaren toch wat ouderwets aan het worden is. Medewerkers werken redelijk afgesloten van elkaar in afzonderlijke hokjes op een plek die wel wat extra uitstraling kan gebruiken.

De broodnodige openheid creëer ik door het toepassen van stoere ”steellook” deuren. In de nieuwe situatie zijn er nog wel degelijk afzonderlijke kantoren, maar die zijn veel meer open van karakter.

Uit mijn gesprekken met de diverse medewerkers kwam ook naar voren dat er regelmatig overleg plaatsvindt formeel of informeel. Om die reden heb ik extra overlegruimten gecreëerd en door poefen bij de diverse bureaus te plaatsen zullen mensen sneller even erbij komen zitten om op deze manier hetzij kennis te vergaren hetzij kennis te delen.

Het bellen bij elkaar op kantoor wordt soms als storend ervaren, door het toepassen van schermen tussen de bureaus zal het geluid meer geabsobeerd worden. Ook kan men bij lange gesprekken ervoor kiezen naar een kleine overlegkamer te gaan. Het gebruik van laptops is dan wel een must.

De grote vergaderkamer wordt ook gebruikt voor de lunch daarom zal deze ruimte een meer huiselijke maar toch zakelijke uitstraling krijgen.

Een uitstraling die je door het hele kantoor zal terugvinden. Om dit te bereiken werk ik met hout, staal en stof. Het kleurenpallet zal bestaan uit groen met brique accenten. Groen als verwijzing naar het Groene hart, maar ook als kleur die rust geeft. De accentkleur Brique zorgt voor het stoer accent en de extra pit, en als afgeleide van het oranje in het logo. Het gebruik van natuurlijk groen versterkt het “buiten” gevoel maar zorgt er ook voor dat de ruimte als prettig wordt ervaren.

Deze nieuwe indeling zal best even wennen zijn voor de medewerkers, maar al snel zullen de voordelen duidelijk worden. Je kan makkelijker bellen of met elkaar overleggen zonder dat je anderen stoort. Goed voor de sfeer, samenwerking en betrokkenheid. Alle drie kenwaarden van dit bedrijfseconomische adviesbureau in het Groene Hart.

 

.

3D impressie