Salone del Mobile 2019

Kleur, kleur, kleur! Zowel harde en veelal primaire kleuren als echte eyecatchers. Maar als tegengeluid roze, lila en paars. 

Uitbundig of juist ingetogen. Toegepast op textiel (stoffen, tapijten), plaatmateriaal, behang en keramiek. Mooie prints op tapijten, of juist samengestelde tapijten van rest materiaal. 3D effect door hoog, laag, getuft, geweven of geknoopt. Kleden met fascinerende details, een zacht materiaal maar door kleur en techniek de uitstraling van steen. Sowieso is de houtlook nog maar minimaal aanwezig, steen in alle vormen en kleuren is echt de trend! Ook oude ambachten worden in een nieuw jasje gestoken, Macramé XL wandtapijt, onze Hollandsche Meesters op wand en vloer, zelfs ons Delfts Blauw krijgt een nieuwe dimensie.

Mooi om te zien hoe er veel kruisbestuivingen zijn ontstaan tussen gevestigde namen en ontwerpers. Bekende en onbekende jonge ontwerpers die een platform krijgen om hun creativiteit te tonen. Groen en circulair waren ook volop aanwezig. Een opvallende trend in horeca interieurs: geen industriele look meer, maar in een warme gezellige ambiance. Oude tijden herleven, omgeven door mooie materialen en kleur!

Conclusie van onze trip naar Milaan is toch wel: kleur en nog eens kleur met grafische patronen, geometrische vormen, eclectisch mix ’n match maar vooral durf!

Gerelateerde blogs